S-au pus în vânzare biletele pentru EXPOZIȚIA „Universul lui Salvador DALÍ” de la ARCUB

Începând de astăzi, 18 octombrie, biletele pentru cea mai așteptată expoziție a anului, „Universul lui Salvador Dalí”, la ARCUB, sunt disponibile spre vânzare și pot fi achiziționate de pe Arcub.ro, Entertix.ro și de la casa de bilete ARCUB (str. Gabroveni nr. 50-53).

Între 13 decembrie 2023 și 12 mai 2024, ARCUB prezintă cea mai amplă expoziție dedicată celebrului artist catalan Salvador Dalí: sculpturi, grafică, gravuri, litografii, mobilier suprarealist, miniaturi din aur și pietre prețioase. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events.

Publicul va putea admira un număr impresionant de lucrări ce reconstruiesc universul suprarealist al celui care se autointitula „divinul Dalí”, parte din colecția privată a lui Beniamino Levi. Printre lucrările ce vor fi expuse la ARCUB se numără celebrele ceasuri topite (sculpturi din bronz din seria Dansul timpului), Venus spațială, canapeaua în forma buzelor lui Mae West.

„Este o onoare pentru noi să găzduim la ARCUB, în inima Capitalei, una dintre cele mai ample expoziții dedicate lui Salvador Dalí din România. Expoziția reprezintă un moment istoric pentru ARCUB și pentru publicul din țara noastră, o oportunitate rară de a putea intra în contact cu opera unuia dintre cei mai reprezentativi artiști suprarealiști, a cărui concepție unică a redefinit modul în care ne raportăm la actul creativ. Pentru iubitorii de artă, dar și pentru oricine dorește să facă o incursiune în universul Salvador Dalí, vizitarea expoziției va reprezenta o experiență memorabilă. Expoziția «Universul lui Salvador Dalí»  consolidează poziția ARCUB ca hub cultural și artistic, dedicat promovării actului cultural pentru publicul din România. Începând cu luna decembrie, vă invităm la ARCUB să-l (re)descoperim împreună pe maestrul suprarealismului, celebrul, fascinantul Salvador Dalí”, a declarat Mihaela Păun, directorul ARCUB.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB oferă o perspectivă complexă asupra operei lui Salvador Dalí, acoperind o varietate de teme și simboluri care alcătuiesc universul distinct al artistului. Dintre cele mai cunoscute exponate ce vor putea fi admirate timp de 5 luni, la ARCUB – Hanul Gabroveni, amintim sculpturi în bronz și incrustate cu pietre prețioase (diamante, rubine, smaralde, safire) precum: Dansul timpului – celebrele ceasuri topite, marca inconfundabilă a creației lui Dalí, Dansatoarea Daliniană, ale cărei ritmuri denotă omagiul adus de Dalí flamenco-ului și ținuturilor natale, Venus spațială, Alice în Țara Minunilor, personaj preferat de Dalí pentru a reprezenta puntea către tărâmul viselor, Femeia cu cap de trandafiri, simbol al frumuseții feminine pure, al tinereții eterice. Prin evidențierea diverselor influențe și a experimentelor sale artistice, evenimentul organizat de ARCUB oferă vizitatorilor posibilitatea unei incursiuni complete în fascinantul univers al lui Salvador Dalí, unde limitele dintre realitate și vis se întrepătrund.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” oferă publicului și posibilitatea de a cunoaște operele lui Salvador Dalí prin intermediul realității virtuale. Experiența VR le va permite vizitatorilor să descopere detalii ascunse ale creațiilor artistului spaniol, într-o nouă dimensiune, și va transforma vizita într-o călătorie interactivă în imaginarul suprarealist marca Salvador Dalí.

Biletele pentru expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB pot fi achiziționate, la prețuri variabile, în funcție de categorie, atât online, de pe Arcub.ro și Entertix.ro, cât și de la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53):

  • Adult fără acces VR – 75 lei (în zilele de luni-vineri); 85 lei (în zilele de weekend);
  • Adult acces VR inclus – 85 lei (luni-vineri); 95 lei (weekend);
  • Copii fără acces VR – 50 lei (luni-vineri); 60 lei (weekend);
  • Copii acces VR inclus – 60 lei (luni-vineri); 70 lei (weekend);
  • Familie (2+1) fără acces VR – 170 lei (luni-vineri); 195 lei (weekend);
  • Familie (2+1) acces VR – 200 lei (luni-vineri); 225 lei (weekend);
  • Familie (2+2) fără acces VR – 210 lei (luni-vineri); 245 lei (weekend);      
  • Familie (2+2) acces VR inclus – 245 lei (luni-vineri); 280 lei (weekend);
  • Vizitatorii au opțiunea de a achiziționa experiența VR la costul de 10 lei și ghid audio la prețul de 15 lei.

Pentru grupuri școlare de mimimum 20 de copii, prețul biletului este de 40 lei, iar rezervările se pot face la adresa de e-mail contact@universuldali.ro. Copiii cu vârsta sub 6 ani beneficiază de acces gratuit.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni va putea fi vizitată în perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024, de luni până duminică, între orele 10.00-20.00.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events.