ARCUB – Hanul Gabroveni devine atracția publicului la ediția aniversară „Noaptea Muzeelor”, din 18 mai

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București a pregătit un program special pentru ediția aniversară a evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor” #20. Astfel,iubitorii de artă sunt invitați sâmbătă, 18 mai, la ARCUB – Hanul Gabroveni pentru a vizita trei expoziții distincte ce îmbină arta, sustenabilitatea și arhitectura într-un mod inspirațional: „Art & Coffee for a Sustainable Future” by Premium Edu – Sala Studio, „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema MARCONI” – spațiul Info Hub, și „Universul lui Salvador Dalí” – spațiile Hanului Gabroveni de la demisol, parter și etajul I.

În „Noaptea Muzeelor”, vizitatorii Hanului Gabroveni beneficiază de acces gratuit la expozițiile „Art & Coffee for a Sustainable Future” și „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema MARCONI”, precum și de 50% reducere la achiziționarea biletelor valabile pentru expoziția „Universul lui Salvador Dalí”.

Expoziția de anvergură „Universul lui Salvador Dalí”, organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, cunoscută și admirată de peste 60.000 de vizitatori, oferă șansa unică de a explora profunzimile și excentricitățile geniului Salvador Dalí prin sculpturi în bronz și sticlă, litografii, gravuri, ilustrații de carte, miniaturi din aur incrustate cu pietre prețioase, mobilier suprarealist – 170 de opere de artă ce poartă amprenta inconfundabilului artist. Perioada de vizitare a expoziției „Universul lui Salvador Dalí” a fost prelungităpână la 1 septembrie 2024, ca urmare a succesului masiv înregistrat în rândul publicului, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, biletele pot fi achiziționate la preț redus cu 50%.

Sala Studio a Hanului Gabroveni găzduiește expoziția-concurs, dedicată elevilor de liceu, „Art & Coffee for a Sustainable Future”, organizată de Premium Edu, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB. Cu prilejul acestui proiect, tinerii artiști își exprimă viziunea asupra sustenabilității prin diverse forme artistice precum grafică, desen, pictură, fotografie și altele. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 18 mai, la ora 18:00, iar lucrările vor rămâne expuse până la 24 mai, cu excepția zilei de 20 mai.

Expoziția „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema MARCONI”, deschisă în spațiul Info Hub al Hanului Gabroveni, cuprinde o serie de proiecte ale studenților Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” ce vizează transformarea și revitalizarea clădirii Cinematografului Marconi, evidențiind, totodată, creativitatea și inovația în arhitectură și design interior. Expoziția este organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în parteneriat cu Primăria Capitalei.

Toate cele trei expoziții vor fi deschise publicului sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 18:00 – 02:00, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de artă până după miezul nopții. Biletele cu preț redus de 50% pentru vizitarea expoziției „Universul lui Salvador Dalí”pot fi achiziționate atât online, de pe entertix.ro și arcub.ro, precum și de la casa de bilete ARCUB, din str. Gabroveni nr. 50-53.

Expozițiile „Art & Coffee for a Sustainable Future” și „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema MARCONI” vor fi deschise publicului sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 18:00 – 02:00, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de artă până după miezul nopții. Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai, conform programului normal de vizitare, 10:00-20:00, iar după ora 20:00 se înscrie în evenimentul Noaptea Muzeelor. Oferta cu preț redus de 50% pentru vizitarea expoziției „Universul lui Salvador Dalí” este valabilă doar pentru data de 18 mai, pentru intervalul 20:00 – 02:00. Biletele cu preț redus pentru pot fi achiziționate atât online, de pe entertix.ro și arcub.ro, precum și de la casa de bilete ARCUB, din str. Gabroveni nr. 50-53.

PROGRAM NOAPTEA MUZEELOR 2024 @ ARCUB – Hanul Gabroveni
18 MAI 2024

EXPOZIȚIE: „UNIVERSUL LUI SALVADOR DALÍ

Perioada de vizitare: 13 decembrie 2023 – 1 septembrie 2024

Vizitatorii beneficiază de 50% reducere la achiziționarea biletelor indiferent de categoria de preț.

Program de vizitare | 18 mai 2024 | orele 20:00 – 02:00

Ultima intrare: ora 1:00.

Locație: ARCUB – Hanul Gabroveni. Accesul în expoziție se face din str. Gabroveni nr. 50-53.

Bilete disponibile pe entertix.ro, arcub.ro, universuldali.ro și la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53).